Κωνσταντίνα Νικολάκου «Προσβάλλουν τους πολίτες η άγνοια και ο λαϊκισμός του κ. Νίκα»

«Είναι πλέον προφανές και στον πιο δύσπιστο ότι ο λαϊκισμός του απερχόμενου Δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου Περιφερειάρχη έχει φτάσει στο απόγειό του. Είναι σαφώς προϊόν του πανικού του γιατί διαπιστώνει την ανεπάρκειά του σε πολιτικό, αλλά και διαχειριστικό επίπεδο να προσεγγίσει ένα μέγεθος κατά πολύ μεγαλύτερο από τον ίδιο, το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας. Είναι ωστόσο πολύ χρήσιμο για κάθε πολίτη της Πελοποννήσου εφόσον μπορεί πλέον να καταλάβει πλήρως την ποιότητα, τον «πολιτικό πολιτισμό» του και την πολιτική ηθική και πρακτική του.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ένα συγκεκριμένο στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό, ο οποίος έχει θέσει σε προτεραιότητα την επίλυση βασικών δομικών προβλημάτων της Πελοποννήσου, όπως της ερημοποίησης της υπαίθρου, αλλά και τη δημιουργία αναπτυξιακών προϋποθέσεων προς όφελος των πολιτών. Ο σχεδιασμός αυτός υλοποιείται εδώ και 8,5 χρόνια με απόλυτη συνέπεια και πιστότητα και τα αποτελέσματά του είναι ορατά.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος στο άρθρο του παραδέχεται πλήρως και με ικανοποίηση αυτά τα αποτελέσματα, τα οποία οφείλονται στο σχεδιασμό, την εμπειρία, τη διεκδικητικότητα και την αποτελεσματικότητα του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.  Αναφέρει συγκεκριμένα «Η Μεσσηνία την τελευταία δεκαετία έχει αλλάξει φυσιογνωμία. Έργα υποδομής, συγκοινωνιακά, αναπτυξιακά, αθλητικές εγκαταστάσεις, επενδύσεις στον πολιτισμό που σε συνδυασμό με τις επιχειρηματικές επενδύσεις, μικρές και μεγάλες, έχουν δώσει αναπτυξιακή πνοή στο νομό και έχουν βάλει τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Η ολοκλήρωση σπουδαίων έργων υποδομής υπήρξε σημείο αναφοράς για αυτή την στροφή. Τα πιο σημαντικά είναι ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας καθώς αποτελεί ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της χώρας».

Ο κ. Νίκας δεν μπορεί να αντιληφθεί τα προβλήματα της Πελοποννήσου, γιατί πολύ απλά δεν ενδιαφέρθηκε να τα μάθει. Του αρκούσε η κομματική του ομπρέλα για να επιβιώνει. Δυστυχώς ούτε και τώρα ενδιαφέρεται να τα μάθει, παρά μόνο, απ’ τη μια πλευρά «ελπίζει» στην κομματική συσπείρωση ως σωσίβιο της πολιτικής του ύπαρξης, απ’ την άλλη επιτίθεται στον Περιφερειάρχη με πλήρη άγνοια και ανευθυνότητα.

Φιλοδοξεί να διαχειριστεί τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει πλήρη άγνοια για τους κανόνες, τις προϋποθέσεις, τη μόχλευση των πόρων, αλλά και τις επιτυχίες της παρούσας περιφερειακής αρχής να εξασφαλίζει πόρους απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να περιμένει τη διαμεσολάβηση του Υπουργείου ή του κόμματος.

Όλα αυτά προϋποθέτουν την πολιτική αναγκαιότητα να μεταβούμε από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση, που πρώτος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει θέσει στη χώρα.

Κύριε Νίκα αν ήσασταν λίγο πιο προσεκτικός θα βλέπατε ότι η κατάταξη αυτή υπακούει σε κριτήρια που συναρτώνται άμεσα με τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου των Περιφερειών της χώρας και τη μετατροπή τους σε Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.

Εξωστρέφεια, μόχλευση και επένδυση πόρων σε υποδομές με προστιθέμενη αξία, προσέλκυση και υποστήριξη επενδύσεων, όχι κατασπατάληση χρημάτων, όχι επανάπαυση στο παρελθόν. Αυτές είναι βασικές αρχές με τις οποίες πολιτευόμαστε. Αυτή είναι η αξιοπιστία μας που εμπιστεύονται οι πολίτες.

Ο κ. Νίκας έχει το χρόνο αν το επιθυμεί να ενημερωθεί πραγματικά για τα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια και τους πολίτες της και να «αναμετρηθούμε» με όρους πολιτικούς για το παρόν και το μέλλον της. Ακόμα ωστόσο δεν τον έχουμε ακούσει να διατυπώσει ούτε μια πολιτική πρόταση. Τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών».

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top