Μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Ερμιονίδας

Μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Ερμιονίδας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές στην Αργολίδα, όπου το απόγευμα χθες Δευτέρα 4 Ιουλίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά, στην περιοχή Κορακιά του Κρανιδίου.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν ιδιαίτερα την προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς, ενώ οι φλόγες κύκλωσαν ξενοδοχειακή μονάδα, υποδομές της οποίας υπέστησαν ζημιές.

Το πρωί σήμερα οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων επαναλήφθηκαν, με τη συνδρομή και δύο αεροσκαφών, ενώ η μείωση της έντασης των ανέμων διευκόλυνε σημαντικά το έργο τους, με την φωτιά να βρίσκεται σε σχετική ύφεση.

Απέναντι στην πυρκαγιά αγωνίζονταν -υπό τις εντολές του διοικητή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Θανάση Κολυβήρα- 63 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 δεκαμελή πεζοπόρα τμήματα, ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων οχημάτων από την Π.Ε. Αργολίδας και τον Δήμο Ερμιονίδας.

Από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν παρών ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, ο εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Γανώσης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top