Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες της μελέτης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης

Γεωτεχνικές εργασίες ελέγχου και διερευνητικές τομές στο οικόπεδο του πρώην εργοστασίου της “Χυμοφίξ”, στη Σπάρτη, ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 1η Μαρτίου, στο πλαίσιο της εκπόνησης της οριστικής μελέτης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της λακωνικής πρωτεύουσας.

Στον χώρο των ερευνών -οι οποίες γίνονται υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας- βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε ικανοποίηση, τόσο για την πορεία των μελετών, όσο και για την συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και την Αρχαιολογική Υπηρεσία:

“Μετά την έγκριση της προμελέτης του Μουσείου από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε επίσης και η Μουσειολογική μελέτη. Είμαστε, λοιπόν, στην φάση των οριστικών μελετών του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου και οι γεωτεχνικές εργασίες και οι διερευνητικές τομές που γίνονται αυτή την εβδομάδα θα μας δώσουν χρήσιμα στοιχεία για την θεμελίωση και για τις απαραίτητες αντιστηρίξεις του έργου. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εξ άλλου, υλοποιήθηκαν στο οικόπεδο  ερευνητικές εργασίες γεωδιασκόπησης, οι οποίες εντόπισαν τα σημεία που υπάρχουν αρχαιότητες.

Η μελέτη προχωρά με γοργό ρυθμό και αυτό οφείλεται στην καλή μας συνεργασία, τόσο με το υπουργείο Πολιτισμού όσο και με την ΕΦΑΛΑΚ”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, καταλήγοντας, γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, στην οποία θα εκτιμηθεί η πορεία των μελετών και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την ολοκλήρωσή τους.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top