Μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο Σάββατο στην Π.Ε. Μεσσηνία

Σε επιφυλακή για την αποτροπή ενδεχόμενης εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο Σάββατο 1η Αυγούστου βρίσκεται η Π.Ε. Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Σάββατο 1η Αυγούστου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) στο σύνολο της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει οι πολίτες αύριο Σάββατο 1η Αυγούστου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο.

Ιδιαίτερα εφιστάται η προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στην ύπαιθρο, να αποφύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι πολίτες καλούνται να τηρούν τις απαγορευτικές διατάξεις κυκλοφορίας οχημάτων σε δασικές περιοχές σύμφωνα με τη υπ’ αριθμ. 126333/564/15.06.2020 απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί εξουσιοδότησης των αντιπεριφερειαρχών για έκδοση απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας στα δάση κατά την αντιπυρική περίοδο 2020.

Οι περιοχές αναφέρονται στην με αριθμό πρωτοκόλλου 151761/619-03.07.2020 με ΑΔΑ: 60Ζ97Λ1-9Ρ7 απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

 

Την εν λόγω απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top