Μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα Τετάρτη στην Π.Ε. Λακωνίας

Σε επιφυλακή για την αποτροπή ενδεχόμενης εκδήλωσης πυρκαγιάς έχει τεθεί σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου η Π.Ε. Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για το νομό (κατηγορία κινδύνου 3) και ιδιαίτερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στο νοτιοανατολικό τμήμα της Π.Ε. Λακωνίας.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Βερούτη, επισημαίνεται ειδικότερα:

«Δεδομένης της κατηγορίας κινδύνου 4 η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας συνιστά στους πολίτες την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο.

Η Π.Ε. Λακωνίας εφιστά ιδιαιτέρως την προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στην ύπαιθρο, να αποφύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Τέλος, οι πολίτες καλούνται να τηρούν τις απαγορευτικές διατάξεις κυκλοφορίας οχημάτων σε δασικές περιοχές σύμφωνα με τη υπ’ αριθμ. 126333/564/15.06.2020 απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί εξουσιοδότησης των αντιπεριφερειαρχών για έκδοση απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας στα δάση κατά την αντιπυρική περίοδο 2020.

Οι περιοχές αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. Γ.Α 134893/188-30.06.2020 με ΑΔΑ: 67ΖΦ7Λ1-4ΘΑ απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας».

 

Την πιο πάνω απόφαση και τις περιοχές που περιλαμβάνονται σε αυτή, μπορείτε να δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Απόφαση Γ.Α. 134893/188 – 2020

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top