Μελέτες για τον τουρισμό, με βάση τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται ζήτησε ο περιφερειάρχης

Τουρισμός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η προώθηση του τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσο, μέσω του συστήματος διαχείρισης προορισμού (Destination Management System / DMS), ενός προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, με τη συμμετοχή τριων καθηγητών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ζητήθηκε από τους πανεπιστημιακούς να εντάξουν στις μελέτες τους απόψεις για το μέλλον του τουρισμού, “με βάση και τα σημερινά δεδομένα που διαμορφώνει η κατάσταση την οποία βιώνει όλος ο πλανήτης, γιατί μετά την πανδημία του κορωνοϊού τίποτα δεν θα είναι το ίδιο”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο περιφερειάρχης.

“Δεν θέλουμε μελέτες βασισμένες στην πεπατημένη και στο χθες, θέλουμε την απόψη της πανεπιστημιακής κοινότητας για το μέλλον μιας Περιφέρειας η οποία θα πρέπει να πρωτοπορήσει και στον τομέα αυτό, καθώς διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Στη σημερινή σύσκεψη μετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, η αρμόδια για θέματα τουρισμού περιφερειακή σύμβουλος Αννα Καλογεροπούλου, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ράλλης από τον συνδυασμό “Νέοι δρόμοι για την Πελοπόννησο”.

Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος -στο οποίο εμπλέκονται επίσης τα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Πειραιώς- ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top