Μεταμορφώνεται το Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε προς συζήτηση

Την πλήρη μεταμόρφωση του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, προβλέπει η μελέτη ανακαίνισής του που έχει εκπονήσει δωρεάν η ΤΕΜΕΣ και η οποία παρουσιάστηκε προς συζήτηση, σε συνάντηση που έγινε χθες Πέμπτη στο εν λόγω κτήριο, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συζήτησης -στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου, υπηρεσιακοί παράγοντες από την Π.Ε. Μεσσηνίας και τον Δήμο Καλαμάτας- γνωστοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η μελέτη προβλέπει την αφαίρεση όλων των στοιχείων αμιάντου που απομένουν στο κτήριο, όπως επίσης και την καθαίρεση των κατασκευών που έχουν γίνει στον 6ο όροφο, έτσι ώστε αυτό να επανέλθει στο αρχικό του σχέδιο.

Επιπλέον, προβλέπεται η απαλειφή των εσωτερικών τοίχων εκατέρωθεν του κεντρικού διαδρόμου σε κάθε όροφο, ώστε να γίνει το κτήριο φωτεινό. Στον χώρο που θα προκύψει, ο εσωτερικός διαχωρισμός των γραφείων θα γίνει με κινητά στοιχεία. Προβλέπεται επίσης αλλαγή των αλουμινένιων παραθύρων και η αντικατάστασή τους από διπλά τζάμια, από την εσωτερική πλευρά των οποίων θα τοποθετηθούν σκίαστρα. Ακόμα, θα υπάρχουν περισσότεροι χώροι υγιεινής ανά όροφο, προσβάσιμοι και για αμεα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της μελέτης, το κτήριο επιδιώκεται να έχει μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα και ως εκ τούτου προωθείται η χρήση φωτοβολταϊκών ή ακόμα και γεωθερμίας για τις ενεργειακές του ανάγκες. Παράλληλα, θα είναι απόλυτα προσβάσιμο στα αμεα, σε όλους τους χώρους του.

Η μελέτη προτείνει επίσης καλύτερη διασύνδεση του κεντρικού κτηρίου με το αμφιθέατρο, το οποίο κι αυτό θα εκσυγχρονιστεί, όπως και ο περιβάλλων χώρος.

Προβλέπονται, τέλος, αισθητικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στο εξωτερικό, όπως αντικατάσταση μαρμάρων, όπου κρίνεται απαραίτητο, ενώ θα ληφθεί πρόνοια για την αποτροπή προσέγγισης των περιστεριών.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top