Μετατίθεται για αρχές Σεπτεμβρίου ο επανασυντονισμός των τηλεοράσεων σε Αργολίδα και μέρος της Αρκαδίας

Στις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα γίνει τελικά η -αρχικά προγραμματισμένη για την επόμενη Παρασκευή 20 Αυγούστου- ψηφιακή μετάβαση του τηλεοπτικού σήματος στην Αργολίδα και τμήμα της Αρκαδίας.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό με σχετική ανακοίνωση, “λόγω των έκτακτων συνθηκών -και μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης-, η προγραμματισμένη από την ΕΡΤ και τη Digea ψηφιακή μετάβαση της Παρασκευής 20 Αυγούστου στην Αργολίδα και σε τμήμα του νομού Αρκαδίας, αναβάλλεται για την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου”.

Την πιο πάνω ημερομηνία, οι κάτοικοι της Αργολίδας και τμήματος της Αρκαδίας καλούνται να επανασυντονίσουν τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, προκειμένου να συνεχίσουν να βλέπουν τα κανάλια. Η αλλαγή των συχνοτήτων του ψηφιακού σήματος των τηλεοπτικών καναλιών θα γίνει σε 3 κέντρα εκπομπής (Δαρδίτσα, Δίδυμα και Ναύπλιο).

Οι κάτοικοι των περιοχών που παίρνουν τηλεοπτικό σήμα από τα εν λόγω κέντρα εκπομπής θα χρειαστεί να προχωρήσουν στον επανασυντονισμό των τηλεοράσεών τους για την επαναφορά της εικόνας σε αυτές.

Σκοπός της αλλαγής των συχνοτήτων είναι η βελτιστοποίηση του ψηφιακού σήματος, που συχνά παρουσίαζε προβλήματα.

Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι τηλεθεατές δε θα επιβαρυνθούν οικονομικά για την αγορά οποιουδήποτε νέου εξοπλισμού.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top