Μικρά προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο Αρκαδίας και Κορινθίας από τις χιονοπτώσεις

Χιόνια

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, λόγω του πρόσφατου κύματος χιονοπτώσεων, εντοπίζονται αποκλειστικά στις Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας, όπου οι υπηρεσίες των εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων συνεχίζουν τις παρεμβάσεις όπου και όποτε είναι αναγκαίο.

Ειδικότερα:

Στην Π.Ε. Αρκαδίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη δασική οδό Βυτίνα – Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, ενώ με δυσκολία και μόνο με αντολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία, α) στην επαρχιακή οδό Καρδαρά – Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, β) στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Λεβιδίου – Νεμέας από το 34ο έως το 42ο χιλιόμετρο, γ) στην επαρχιακή οδό Τρίπολης – Αλωνίσταινας έως Βυτίνα, από το 27ο έως το 37ο χιλιόμετρο, δ) στην επαρχιακή οδό Βουρβούρων – Αγίου Πέτρου από το 28ο έως το 37ο χιλιόμετρο, ε) στην επαρχιακή οδό Τρίπολης – Καστρίου – Αγίου Πέτρου – Αστρους από το 52ο έως το 26ο χιλιόμετρο, στ) στην επαρχιακή οδό Αστρους – Καστάνιτσας από το 52ο έως το 34ο χιλιόμετρο και ζ) στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου- Κοσμά – Γερακίου από το 20ό έως το 35ο χιλιόμετρο.

Στην Π.Ε. Κορινθίας με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία, α) στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου -Τρικάλων από το 21ο έως το 35ο χιλιόμετρο, β) στην επαρχιακή οδό Τρικάλων – Καρυάς από το 1ο χιλιόμετρο, γ) στην επαρχιακή οδό Γκούρας – Δερβενίου από το 1ο έως το 19ο χιλιόμετρο, δ) στην επαρχιακή οδό Γκούρας – Λυκούρια από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο και ε) στην επαρχιακή οδό Γκούρας – Κιάτου από το 1ο έως το 10ο χιλιόμετρο.

Κανονικά και χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στα οδικά δίκτυα των υπόλοιπων τριων Π.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

 

Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 

Με βάση τις νεότερες προβλέψεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνει ότι η έκτακτη απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ισχύει μόνο για το τμήμα της εθνικής οδού από Λάρισα μέχρι Αθήνα και για τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Επιπλέον, λόγω επιστροφής των εκδρομέων, σήμερα Δευτέρα 6 Ιανουαρίου και αύριο Τρίτη 7 Ιανουαρίου και από τις 3 έως τις 9 μ.μ., ισχύει για τα ως άνω φορτηγά, μόνο για το ρεύμα εισόδου, η ακόλουθη απαγόρευση, όσον αφορά τους αυτοκινητόδρομους στην Πελοπόννησο:

Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα – Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Σπάρτης στον περιμετρικό δρόμο της Καλαμάτας έως τον ανισόπεδο κόμβο Κορίνθου.

Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο – Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από τον ανισόπεδο κόμβο Σπάρτης έως τον ανισόπεδο κόμβο Λεύκτρου.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω επιστροφής των εκδρομέων:

Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.

Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.

Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top