Μήνυμα αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, σήμερα 14 Νοεμβρίου, δήλωσε τα εξής:

“Η 14η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, θυμίζει σε όλους μας ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι αφού ο σακχαρώδης διαβήτης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), έχει εξελιχθεί σε μάστιγα που εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς παγκοσμίως.

Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα με όλους τους πολίτες σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς τους. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους αποκλείει από οτιδήποτε.

Οφείλουμε, όλοι, φορείς και κυρίως η πολιτεία, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες, ώστε να εξασφαλίσουμε στους ανθρώπους μας με διαβήτη, κάθε δυνατή προϋπόθεση και όλα εκείνα τα μέσα που θα τους εξασφαλίζουν μια ζωή ποιοτική και χωρίς επιπλοκές. Να καταπολεμήσουμε τις προκαταλήψεις και τον κοινωνικό ρατσισμό, με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών της Μεσσηνίας.

Η συντονισμένη προσπάθεια όλων των αρμοδίων, μπορεί να φέρει θετικές εξελίξεις και προοπτικές και το μέλλον για την αντιμετώπιση του διαβήτη να είναι ελπιδοφόρο.

Εκείνο το οποίο είναι δεδομένο στις ημέρες μας είναι ότι ο σακχαρώδης διαβήτης δεν αφορά μόνο τα ίδια τα άτομα με διαβήτη. Ο διαβήτης μάς αφορά όλους”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top