Μείον 10 σύμβουλοι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του νέου νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Μειωμένο κατά 10 μέλη προβλέπεται να είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου που θα αναδειχθεί στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν υπό το νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτό, μεταξύ άλλων, έγινε γνωστό στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας) με την πολιτική ηγεσία του πιο πάνω υπουργείου -τον υπουργό Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα.

Στην τηλεδιάσκεψη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και οι υπόλοιποι ομόλογοί του, μετέφεραν τις απόψεις τους για τις προωθούμενες από το υπουργείο Εσωτερικών αλλαγές με στόχο την αναμόρφωση του τοπίου των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκφράστηκαν δε ομόθυμα υπέρ των προτεινόμενων αλλαγών και υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής.

Ειδικά όσον αφορά τη μεταβολή στις εκλόγιμες θέσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -με βάση τον πληθυσμό που καταγράφηκε στην τελευταία απογραφή-, αυτές προβλέπεται να είναι, στην Αργολίδα Αργολίδα 7 (από 9), στην Αρκαδία 6 (από 8), στην Κορινθία 10 (από 12), στη Λακωνία 6 (από 8) και στη Μεσσηνία 12 (από 14), με συνέπεια να προκύπτει ένα Περιφερειακό Συμβούλιο που θα αποτελείται από 41 μέλη, αντί των 51 που είναι σήμερα.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top