Μνημόνιο συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με μια ακόμη Κινεζική επαρχία

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της επαρχίας Γκιζού της Κίνας υπογράφηκε σήμερα Τρίτη στην Αθήνα, από τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο και εκπροσώπους της κινεζικής επαρχίας.

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και η πρέσβειρα της Κίνας Τσανγκ Τσιγιουέ.

Στο 5ετούς διαρκείας μνημόνιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η κινεζική επαρχία θα “καταβάλουν συντονισμένη προσπάθεια, µε βάση την ισότητα και το αμοιβαίο όφελος, να προωθήσουν τις φιλικές ανθρώπινες σχέσεις, την οικονομική και εμπορική αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο πλευρών και την δραστηριοποίηση σε ανταλλαγές και συνεργασία στους τοµείς της οικονοµίας, του εμπορίου, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της εκπαίδευσης, του ανθρώπινου δυναμικού κλπ”.

Επιπλέον προβλέπεται ότι “οι δύο πλευρές θα είναι διεθνής τουριστικός προορισμός ο ένας προς στον άλλο, θα δημιουργήσουν αμοιβαία σήµατα μάρκετινγκ τουρισμού. θα παρευρίσκονται σε συναφή διεθνή φόρουμ ἡ διασκέψεις που θα διεξάγονται απὀ την µία ή την άλλη πλευρά αμοιβαία και ούτω καθεξής”, ενώ παράλληλα “θα ενθαρρύνουν τις τοπικές επιχειρήσεις να πραγματοποιούν περισσότερες εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top