Να αποσυρθούν οι οι δασικοί χάρτες ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

Την απόσυρση των δασικών χαρτών και την αντικατάστασή τους με τις παραγωγικές ζώνες του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητεί από την κυβέρνηση, με σχετική ανακοίνωσή του, ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων.

«Δεν νοείται 75 χρόνια μετά το τέλος του πόλεμου, να ομιλούμε περί δασικών εκτάσεων που κατά τους Δασολόγους έχουν παράνομα εκχερσωθεί και όταν στις εκτάσεις αυτές έχει υπάρξει πληθώρα νομικών ενεργειών όπως π. χ. αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και φυσικά επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής» σημειώνεται, μεταξύ άλλων στην εν λόγω ανακοίνωση.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, με αφορμή απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας που κρίνει ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις περί εξαγοράς εκχερσωμένων εκτάσεων προ του 1975 καθώς και του δικαιώματος αγοράς αγροτικής χρήσης για όσες εκχερσώσεις πραγματοποιήθηκαν μετά το 1975, απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς το υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε άμεση νομοθέτηση υπέρ των αγροτών γιατί η επιβίωση της αγροτιάς σημαίνει επιβίωση όλης της χωράς.

Δεν νοείται 75 χρόνια μετά το τέλος του πόλεμου, να ομιλούμε περί δασικών εκτάσεων που κατά τους Δασολόγους έχουν παράνομα εκχερσωθεί και όταν στις εκτάσεις αυτές έχει υπάρξει πληθώρα νομικών ενεργειών όπως π. χ. αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και φυσικά επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολίτικης.

Δημιουργείται, εν όψει των ενεργοποιήσεων των Δικαιωμάτων της Επιδότησης, πλήθος ερωτημάτων, τι θα γίνει με τα αγροτεμάχια που εμφανίζονται ως “Δασικά” και τι αντίκτυπος θα υπάρξει στις πληρωμές εάν τελικώς αυτά κριθούν από το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ ως απορριπτέα και παρανόμως επιδοτούμενα.

Απευθύνουμε ερωτήματα -προς τους αρμοδίους- εάν τα αγροτεμάχια κριθούν “Δασικά” θα κληθούν οι συνάδελφοι αγρότες να επιστρέψουν επιδοτήσεις;

Επιπλέον, το νομικό καθεστώς των αγροτεμαχίων ποιο θα είναι; Οι συνάδελφοι αγρότες θα συνεχίσουμε να έχουμε την δυνατότητα καλλιέργειας και απολαβής ή θα κληθούμε να τα παραδώσουμε στο Δημόσιο;

H απόφαση του ΣτΕ, που δεν λαμβάνει υπόψιν τα συμφέροντα των αγροτών, νομιμοποιεί προειλημμένες αποφάσεις για τους αγρότες και ανοίγει την κερκοπορτα για εξώσεις των αγροτών από τις εκτάσεις που κληρονομήσαμε από τους πατεράδες μας.

Καλούμε το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Αγροτικής Ανάπτυξης και με τους Αγροτικούς Συλλόγους της ελληνικής επικράτειας, να προχωρήσουν στην απόσυρση των Δασικών χαρτών και να τους αντικαταστήσουν με τις Παραγωγικές Ζώνες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σταματήστε τον εμπαιγμό των αγροτών, καθώς δεν έχετε επιλύσει κανένα απολύτως πρόβλημα».

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top