Να προσαρμοστεί η χώρα στη νέα εποχή μετά τον κορονοϊό, σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στο 7ο περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού

Να προσαρμοστεί η χώρα στη νέα εποχή μετά τον κορονοϊό, σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στο 7ο περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού

“Η χώρα πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα εποχή που έρχεται, αλλάζοντας όλα τα δεδομένα στους τομείς της οικονομίας”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην παρέμβασή του κατά το 7ο περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού που πραγματοποιήθηκε -μέσω τηλεδιάσκεψης- σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου.

“Είναι χωρίς νόημα να επιδιώκουμε την αναβίωση της προ κορονοϊού κατάστασης, δεν γυρίζουμε στο χθες” τόνισε, ειδικότερα, ο περιφερειάρχης παρατηρώντας ότι “δεν έχει νόημα, στην εποχή του κορονοϊού, να επικαλούμαστε τον τουρισμό του 2019 και του 2018, καθώς δεν θα υπάρξει κάτι ανάλογο στο άμεσο μέλλον”.

Οπως επισήμανε ο Π. Νίκας, συγκεκριμένα, “πρέπει να προετοιμαστούμε για μια άλλη κατάσταση, για έναν άλλου είδους τουρισμό, πολύ διαφορετικό από τον μαζικό και ‘βιομηχανικό’ τουρισμό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η χώρα πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα εποχή που έρχεται, αλλάζοντας όλα τα δεδομένα στους τομείς της οικονομίας” υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, για να σημειώσει στη συνέχεια:

“Θα πρέπει, επομένως, να επιδιώξουμε να προσελκύσουμε τουρισμό που θα έχει σχέση με τον σεβασμό στο περιβάλλον, με τον ντόπιο πολιτισμό και την ειδική πληροφόρηση για τον κάθε τόπο. Να κάνουμε δηλαδή όλα αυτά που δεν έχουμε σήμερα”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top