Νέα τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο 

Μία ακόμα τηλεδιάσκεψη είχε σήμερα Δευτέρα 7 Αυγούστου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, με τη συμμετοχή στελεχών από την Περιφέρεια και το υπουργείο..

Στη διάρκεια της δεύτερης αυτής σύσκεψης -σε συνέχεια της προηγούμενης που έγινε την περασμένη Τετάρτη- εξετάστηκε, εκ νέου, η πορεία του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” του πιο πάνω υπουργείου ιδιαίτερα όσον αφορά στην δυνατότητα του πιο πάνω προγράμματος να χρηματοδοτήσει τα ήδη ενταγμένα σε αυτό έργα, όπως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Μαντίνεια – Κιτριές για το οποίο ωστόσο οι προοπτικές δεν εμφανίζονται ευοίωνες.

Ωστόσο, η οριστική απόφαση για το εν λόγω έργο -όπως και για άλλα- θα ληφθεί στην τρίτη ανάλογη τηλεδιάσκεψη, η οποία προγραμματίζεται μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη, ωστόσο, γνωστοποιήθηκε ότι εγκρίθηκε η επιπλέον πίστωση που απαιτήθηκε για το έργο αναβάθμισης του διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, ενώ θετικά φαίνεται ότι βαίνει και το θέμα κατασκευής του νέου διοικητηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη με το σύστημα μελέτη – κατασκευή, για το οποίο πάντως οριστικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά και την τρίτη σύσκεψη, το χρονικό διάστημα μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Ακόμα, όσον αφορά στη διαδικασία αποκατάστασης ανενεργών ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια, έγινε γνωστό σήμερα ότι κατά την τρίτη τηλεδιάσκεψη θα γνωστοποιηθεί και το χρονοδιάγραμμα έναρξης της διαδικασίας εκπόνησης μελετών αποκατάστασης των 43 ανενεργών ΧΑΔΑ που έχουν καταγραφεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top