Νίκας στον Χρυσοχοΐδη: «Στα όριά του το στρατόπεδο της Κορίνθου, αδυνατεί να υποδεχθεί επιπλέον πρόσφυγες»

Το ψήφισμα στο οποίο κατέληξε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, χθες Πέμπτη, ως προς το προσφυγικό θέμα και το ενδεχόμενο επιπλέον αφίξεων προσφύγων για φιλοξενία στο στρατόπεδο της Κορίνθου, μετέφερε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη σύσκεψη περιφερειαρχών που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή το πρωί στην Αθήνα, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Πρέπει να εγκαταλειφθεί η λογική των στρατοπέδων η οποία δημιουργεί γκέτο. Επιπλέον, το στρατόπεδο Κορίνθου έχει φτάσει έχει φτάσει στα όριά του» επισήμανε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι θα πρέπει –όπως αναφέρει και το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου- να υπάρξει ισοκατανομή των προσφύγων ανά τις Περιφέρειες της χώρας.

Ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξενοδοχειακές μονάδες για να παράσχουν στέγη, εφόσον η Ευρωπαϊκή Ενωση καλύπτει τη σχετική δαπάνη, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα και για μια γενικότερη διασπορά.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε πως η χώρα μας «δέχεται ‘εισβολή’ στα ανατολικά της σύνορα», τονίζοντας όμως την ίδια στιγμή ότι «έχουμε υποχρέωση, με ενότητα εθνική και διάθεση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα για να μην μετατραπεί σε ένα θέμα που θα φέρει μακροχρόνια ζημιά».

Στην σημερινή σύσκεψη, γνωστοποιήθηκε πάντως ότι από την πλευρά της πολιτείας θα συνεχιστούν τα προγράμματα «ΕΣΤΙΑ» που αφορά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και «HELIOS 2» που προβλέπει ενταξιακές δράσεις και επιδότηση ενοικίου με διάρκεια έξι μήνες για πρόσφατα αναγνωρισμένους πρόσφυγες.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι στις αρχές του ερχόμενου χρόνου θα επαναπροωθηθούν περί τις 10.000 άνθρωποι και πλέον –όπως αναφέρθηκε- δεν θα τίθεται προφυγικό θέμα, καθώς απομένουν μόνο μετανάστες, προερχόμενοι κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top