Νομικής φύσεως το θέμα για την ΣΔΙΤ των σκουπιδιών που συζητεί μεθαύριο Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

“Θα κάνουμε ο,τιδήποτε μπορούμε για να μη χαθούν τα 68,5 εκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου” τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα στην Τρίπολη.

Η πιο πάνω αναφορά του περιφερειάρχη έγινε με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, μεθαύριο Τετάρτη:

“Συζητάμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης, μια διαδικασία που έχει σχέση με δικαστήρια και για την οποία πρέπει να προβούμε σε συγκεκριμένες, τυπικές, νομικές ενέργειες” δήλωσε ο Π. Νίκας, παρατηρώντας την ίδια στιγμή:

“Το δυστύχημα είναι ότι με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου δεν επέλεξε η Περιφέρεια τους όρους διαχείρισης των απορριμμάτων. Διαπιστώθηκε ότι ο ιδιώτης, με δικαστικές αποφάσεις, είχε δεσμεύσει χώρους που δεν ανήκαν στους ιδιοκτήτες που νόμιζε. Και η προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί έχουν υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις, έκρινε -δεν νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι άλλο- ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία των επιτάξεων – απαλλοτριώσεων.

Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε, να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο. Το τι θα βελτιώσουμε θα το δείτε στην πορεία, υπάρχουν δεσμεύσεις από την κυβέρνηση, αλλά δεν θα μιλήσω γι’ αυτό τώρα” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top