Ο δήμαρχος Ερμιονίδας σχετικά με την άρση των μέτρων

Την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στον Δήμο Ερμιονίδας, μετά την εκδήλωση των κρουσμάτων κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας μεταναστών, σε ξενοδοχείο, στο Πόρτο Χέλι, ζητεί ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος.

Το αίτημα αυτό, με το οποίο -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας-, συναινεί και η Περιφέρεια, ο δήμαρχος το απευθύνει έγγραφα προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

“Δεδομένου ότι στην περιοχή μας από την 20η Απριλίου δεν έχουμε κανένα νέο κρούσμα ενώ παράλληλα έχει γίνει ένας πολύ μεγάλος αριθμός τεστ στους κατοίκους, τα οποία ήταν όλα αρνητικά μέχρι σήμερα, προτείνουμε την άρση των επιπλέον περιοριστικών μέτρων στο Δήμο Ερμιονίδας, έτσι ώστε να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Σε σχέση με τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες στο ξενοδοχείο Γαλαξίας, προτείνουμε η δομή φιλοξενίας να παραμείνει αποκλεισμένη και στεγανοποιημένη, να γίνουν άμεσα νέα τεστ στο σύνολο των φιλοξενουμένων και στην συνέχεια να καθορισθούν τα επόμενα στάδια του χρονοδιαγράμματος της καραντίνας με βάσει της οδηγίες του ΕΟΔΥ και του

υπουργείου Υγείας” αναφέρει μεταξύ άλλων στο με ημερομηνία 4 Μαΐου έγγραφό του ο δήμαρχος.

Με ανάλογο έγγραφό του στις 30 Απριλίου, προς τους ίδιους αποδέκτες, ο Γ. Γεωργόπουλος ζητεί από τον υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά να τον ενημερώσει “πότε θα γίνουν νέα τεστ στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Γαλαξίας και ποιά είναι τα επόμενα στάδια του χρονοδιαγράμματος της καραντίνας στο ξενοδοχείο”.

Τις δύο επιστολές του δημάρχου Ερμιονίδας μπορείτε να δείτε εδώ:

  1. Επιστολή
  2.  Επιστολή

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top