Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στην παρουσίαση του βιβλίου “Αρχαία Μεσσήνη” του αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη, που έγινε στην Αθήνα

Στην παρουσίαση του βιβλίου “Αρχαία Μεσσήνη” του αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη, που έγινε την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα, στον χώρο της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τις εκδόσεις Καπόν μίλησαν ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Πάνος Βαλαβάνης, ο αναπληρωτής καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο ίδιο ΑΕΙ Δημήτρης Πλάντζος, καθώς και ο συγγραφέας, γνωστός αρχαιολόγος και υπεύθυνος των ανασκαφών στην Αρχαία Μεσσήνη, στον αρχαιολογικό χώρο της οποίας προβαίνει πλέον και σε αναστηλώσεις των μνημείων.

Μέσα από το βιβλίο ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την ιστορία της αρχαίας πόλης και να περιηγηθεί στα μνημεία της, ενώ μέσα από την ιστορία των ερευνών και της ανάδειξης του μνημειακού συνόλου, προβάλλεται από τον Πέτρο Θέμελη η σημασία της αμφίδρομης σχέσης κοινού και μνημείων.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top