Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας ενημερώθηκε επιτόπου το απόγευμα για την πυρκαγιά στη Λακωνία, ανάμεσα σε Πυρί και Δαφνί

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας ενημερώθηκε επιτόπου το απόγευμα για την πυρκαγιά στη Λακωνία, ανάμεσα σε Πυρί και Δαφνί

Στην περιοχή της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες, στα όρια των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα, στη Λακωνία, βρέθηκε το απόγευμα σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ενημερώθηκε για τις προσπάθειες περιορισμού της που συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα.

Ο περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη και τον περιφερειακό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή.

Οπως έγινε γνωστό κατά την ενημέρωση, η πυρκαγιά γενικά βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο το απόγευμα παρουσίασε αναζωπυρώσεις κατά τόπους, νοτιοανατολικά του οικισμού Λευκόχρωμα, για την αντιμετώπιση των οποίων επιχειρούν επίγειες δυνάμεις -52 πυροσβέστες, 16 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων, αλλά και εθελοντές- ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου συνέδραμαν από αέρος 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια συνδράμει με την διάθεση υδροφόρων και μηχανημάτων έργου, ενώ παρόμοιου χαρακτήρα συνδρομή παρέχουν οι Δήμοι Σπάρτης και Ευρώτα.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top