Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σε τηλεδιάσκεψη για το Ευθύμειο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης

Σε τηλεδιάσκεψη σχετικά με το Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου μετείχε το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην σύσκεψη, στην οποία μετείχαν -μεταξύ άλλων- ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής και οι θεματικοί ομόλογοί του Αθηνά Κόρκα και Χάρης Βυτινιώτης, συζητήθηκαν τρόποι συνδρομής της Περιφέρειας προς το εν λόγω Κέντρο.

Το Ευθύμειο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης δημιουργήθηκε το 1996 από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Κορινθίας και σκοπός του είναι η παροχή υπηρεσιών στα παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, κινητικά προβλήματα και νοητική υστέρηση.

Σε αυτό λειτουργούν εργαστήρια λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, αίθουσες ειδικής αγωγής, καθώς επίσης και προγράμματα προεπαγγελματικής κατάρτισης με εργαστήρια υφαντικής, αγγειοπλαστικής, ζωγραφικής και κατασκευής διακοσμητικών ειδών. Εχει δυνατότητα φιλοξενίας ως και 150 παιδιών, κατανεμημένων στο θεραπευτικό πρόγραμμα και τα τμήματα προεπαγγελματικής κατάρτισης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top