Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στα θυρανοίξια του αφιερωμένου στον όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη παρεκκλησίου στο Πεταλίδι

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στα θυρανοίξια του αφιερωμένου στον όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη παρεκκλησίου στο Πεταλίδι

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη το πρωί σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στα θυρανοίξια παρεκκλησίου στο Πεταλίδι, αφιερωμένου στον όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, ο οποίος γεννήθηκε στην εν λόγω περιοχή της Μεσσηνίας και μόνασε στην Μονή Αγάθωνος, κοντά στην Υπάτη της Φθιώτιδας.

Ο Π. Νίκας, ο οποίος παρακολούθησε νωρίτερα τον όρθρο και το αρχιερατικό συλλείτουργο στον ναό του Αγίου Νικολάου, στο Πεταλίδι -χοροστατούντος και προεξάρχοντος του μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών και συνιερουργούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου- σημείωσε, σε δηλώσεις του, ότι ο πρόσφατα αγιοποιηθείς Βησσαρίων αποτελεί πλέον “γέφυρα φιλίας μεταξύ των Μεσσηνίων και των Φθίων και σημαντικό λόγο να επισκέπτονται οι πρώτοι την Μονή Αγάθωνος, όπου μόνασε ο Βησσαρίων υπηρετώντας τους κατοίκους της Φθιώτιδας και της Λοκρίδας”.

Στις σημερινές θρησκευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.α.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top