Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην εκδήλωση μνήμης για τους σεισμούς της Καλαμάτας το 1986

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην εκδήλωση μνήμης για τους σεισμούς της Καλαμάτας το 1986

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και χαιρέτισε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας το βράδυ χθες, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την 35η επέτειο από τους καταστρεπτικούς σεισμούς που είχαν πλήξει τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το 1986.

“Οι σεισμοί είναι αναπόφευκτο να επαναλαμβάνονται, όμως η πόλη είναι σημαντικά πιο θωρακισμένη” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης, τονίζοντας παράλληλα την σημαντική συμβολή που είχε στην ανόρθωση της πόλης ο τότε δήμος, τον οποίον συνέδραμαν αλλεπάλληλες κυβερνήσεις -“υπουργοί όπως η Μελίνα Μερκούρη, ο Γιώργος Γεννηματάς, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, καθώς και η ομογένεια” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, υπενθυμίζοντας και τον σημαντικό ρόλο του μακαριστού μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη, “ο οποίος επισκεύασε ναούς και ιδρύματα που είχαν μετατραπεί σε ερείπια”.

“Πρέπει να θυμόμαστε και την Ελλάδα της αλληλεγγύης” κατέληξε ο περιφερειάρχης, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το κρουαζιερόπλοιο “Μαριάνα” της εφοπλιστικής οικογένειας Λάτση, το οποίο ήταν “δεμένο” για πάνω από έναν χρόνο στο λιμάνι της Καλαμάτας και στο οποίο -όπως τόνισε ο Π. Νίκας- “βρήκαν δωρεάν στέγη και φαγητό πολλοί σεισμόπληκτοι”.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, ομιλητής ήταν ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπως επίσης και του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Καλαμάτα 35 χρόνια μετά – Ενας σεισμός ορόσημο για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας – Νέες προκλήσεις για την Πολιτική Προστασία”.

Χαιρέτισαν επίσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος -δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας την εποχή των σεισμών του1986-, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, οι βουλευτές Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Παναγής Κουμάντος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Πολίτης, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής παρατάξεων και μέλη του σώματος, αιρετοί της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και εθελοντών.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top