Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην επίσημη υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη έναρξη των έργων κατασκευής του Πάτρα – Πύργος

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα παραστεί αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου στην εκδήλωση η οποία, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα λάβει χώρα στις 11 το πρωί, στο εργοτάξιο Γερακίου, στην περιοχή της Αμαλιάδας, για την επίσημη έναρξη των έργων κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος.

Παρόντες στην εν λόγω εκδήλωση, που σηματοδοτεί την απεμπλοκή ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για ολόκληρη την Πελοπόννησο, θα είναι επίσης ο υπουργός και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Καραγιάννης αντίστοιχα.

Για την κατασκευή του μήκους 74,8 χιλιομέτρων αυτοκινητόδρομου θα αναπτυχθούν τρεις εργολαβίες, η πρώτη στο τμήμα Μιντιλόγλι – Καρέικα, η δεύτερη στο τμήμα Καρέικα – Γαστούνη και η τρίτη στο τμήμα Γαστούνη – Πύργος. Στα πρώτα 13 χιλιόμετρα θα γίνει διαπλάτυνση της υφιστάμενης εθνικής οδού, ενώ τα υπόλοιπα 61,8 θα κατασκευαστούν με βάση τη νέα χάραξη που έχει γίνει.

Στον αυτοκινητόδρομο προβλέπονται επίσης δύο μετωπικοί και δύο πλευρικοί σταθμοί διοδίων.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top