Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, στη Δημητσάνα

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, στη Δημητσάνα

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη, χθες Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στην Δημητσάνα, στην τελετή εμθρόνισης του νέου μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου, η οποία έλαβε χώρα -παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου- στον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Κυριακής.

Προσφωνώντας τον ιεράρχη, μετά την ενθρόνισή του, ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τον κ. Νικηφόρο ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στην πράξη προς την μητρόπολη της ιστορικής αυτής περιοχής, ενώ προσέφερε προς τον νέο μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως έναν επιστήθιο σταυρό.

Στην θρησκευτική τελετή παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο τοποτηρητής της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, ο βουλευτής Κώστας Βλάσης, ο δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, του Κλήρου, φορέων και συλλόγων της περιοχής.

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top