Ο περιφερειάρχης στην διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σχετικά με το ν/σ για την δίκαιη μετάβαση

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, το πρωί σήμερα Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω συνεδρίαση εκφράστηκαν απόψεις σχετικά με το σχέδιο νόμου “Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης” του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Π. Νίκας επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι αν και το υπό συζήτηση νομοσχέδιο προωθεί τη διαδικασία δίκαιης μετάβασης και την παραγωγή έργου σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο διαπιστώνεται μέχρι τώρα καθυστέρηση και απώλεια πολύτιμου χρόνου που επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας, ιδιαίτερα στη Μεγαλόπολη.

Τόνισε παράλληλα ο περιφερειάρχης πως θα πρέπει να υπάρξουν απολύτως διακριτά κίνητρα για τις άμεσα πληττόμενες περιοχές όσον αφορά στο ύψος επιδότησης των επενδύσεων, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στον Δήμο Μεγαλόπολης και σε μέρος του Δήμου Γορτυνίας. Ο Π. Νίκας, αναφερόμενος επίσης στην διαδικασία φαστ τρακ που προτείνεται για τις στρατηγικές επενδύσεις, σημείωσε ότι θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλες τις επενδύσεις πάνω από 1.000.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ιδιαίτερα πως θα πρέπει να ισχύσει ό,τι έχει αποφασιστεί μέχρι τώρα, ενώ αιτήθηκε να υπάρξει άμεσα μελέτη και υλοποίηση έργων δημόσιου χαρακτήρα, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στο θέμα του αναγκαίου οδικού άξονα Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία.

Τέλος, όσον αφορά στην οργανωτική δομή που προτείνεται στο νομοσχέδιο -η οποία προβλέπει ειδικότερα, μεταξύ άλλων, υπηρεσία συντονισμού, διαχειριστική αρχή, επιτελική διεύθυνση- ο Π. Νίκας δήλωσε ότι δεν υπάρχει αντίρρηση, υπό την προϋπόθεση ωστόσο της εκπροσώπησης της Περιφέρειας σε όλες τις προτεινόμενες εν λόγω δομές.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top