Οχι “διακοσμητικές” οι Περιφέρειες στο “Αντώνης Τρίτσης” δήλωσε στο Δ.Σ. της ΕΝΠΕ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Συνάντηση θα επιδιώξει η ΕΝΠΕ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο σχετικά με το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, προκειμένου να αρθούν οι αδικίες σε βάρος των Περιφερειών με τροποποίηση των προσκλήσεων του εν λόγω πρόγράμματος.

Σε αυτή την απόφαση κατέληξε η -μέσω τηλεδιάσκεψης- δίωρη και πλέον συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, σήμερα Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, στην οποία συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, μετά από εισήγηση που έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος τόνισε ότι για τις Περιφέρειες το εν λόγω πρόγραμμα διαθέτει μόλις το 1/8 των συνολικών του πιστώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Απόστολο Τζιτζικώστα, είχε ζητήσει να απασχολήσει την διοίκηση της Ενωσης το εν λόγω πρόγραμμα προκειμένου η Ενωση να λάβει θέση επ’ αυτού.

Εισηγούμενος το θέμα, ο Π. Νίκας επισήμανε ότι οι Περιφέρειες είναι ουσιαστικά εκτός του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” -“ουσιαστικά με το πρόγραμμα αυτό αμφισβητείται ο ρόλος και η θέση των Περιφερειών, ακόμα και σε τομείς στους οποίους έχουν αρμοδιότητα” τόνισε ο περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι αποτελούν αναγκαιότητα οι διορθωτικές κινήσεις:

“Ή θα γίνει τροποποίηση των προσκλήσεων, ή οι Περιφέρειες να μην αποδεχθούν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα” εισηγήθηκε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι οι Περιφέρειες δεν είναι δυνατόν να έχουν “διακοσμητικό” ρόλο στο εν λόγω πρόγραμμα.

Με τις τροποποιήσεις στις προσκλήσεις, συνέχισε ο Π. Νίκας, πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για χρηματοδότηση -μεταξύ άλλων- έργων άρδευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας, οδοφωτισμού, διαχείρισης απορριμμάτων, κατασκευής διοικητηρίων, αλλά και αγροτικής οδοποίας.

Την εισήγηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ακολούθησε έντονη συζήτηση δύο ωρών, με το πέρας της οποίας όλα τα μέρη του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ συμφώνησαν για την αδικία που γίνεται σε βάρος των Περιφερειών με το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, η οποία δεν μπορεί να αποκρυβεί με επικοινωνιακούς τρόπους.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top