Ολοκληρώνεται στο τέλος Οκτωβρίου ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του 2020

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020, όπως δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου, στην Τρίπολη.

“Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, “οι προτεραιότητες που τίθενται στο τεχνικό πρόγραμμα -τόσο στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, όσο και το κεντρικό- είναι, η ολοκλήρωση των έργων, η συντήρηση του οδικού δικτύου και στη συνέχεια τα νέα έργα.

Επιπλέον, ως συμβολή στους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή, η Περιφέρεια θα αγοράσει -μέσω δημοπρασίας- αρκετές χιλιάδες δέντρα, που θα φυτευτούν παράλληλα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Κάθε χρόνο θα γίνεται αυτή η αγορά και παράλληλα θα βοηθούμε και τους δήμους που θα θέλουν να προβούν σε ανάλογη κίνηση.

Επίσης, στο τεχνικό πρόγραμμα θα υπάρξει πρόνοια, πέρα από τον καθαρισμό του δικτύου από τη φυτική γη να υπάρξει και εργολαβία για τον καθαρισμό του από τα σκουπίδια που εγκαταλείπουν σε αυτό όσοι το χρησιμοποιούν. Κι αυτό, γιατί είναι απαράδεκτο το γεγονός σε μια τουριστική Περιφέρεια τα πρανή των δρόμων να είναι γεμάτα σκουπίδια” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top