Ολοκληρώνονται μέσα στο Νοέμβριο οι οριστικές μελέτες του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης

Σύσκεψη εργασίας με θέμα την πορεία υλοποίησης των οριστικών μελετών του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης συγκάλεσε χθες Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης.

Η σύσκεψη κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να επιλυθούν θέματα που προέκυψαν κατά την εκπόνηση της μελέτης, σε σχέση με υφιστάμενα αρχαιολογικά ευρήματα στο οικόπεδο του, υπό μελέτη, νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς και για να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες υποβολής των παραδοτέων, στην Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Λακωνίας, η οποία προβλέπεται να γίνει από τους μελετητές μέσα στον ερχόμενο Νοέμβριο.

Σε δηλώσεις του, μετά τη σύσκεψη, ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε:

“Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι οριστικές μελέτες για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο ολοκληρώνονται αλλά και από τις διαβεβαιώσεις που έλαβα από την ΕΦΑΛΑΚ ότι παράλληλα ολοκληρώνονται σύντομα  και οι μουσειογραφικές μελέτες. Κυρίως όμως, είμαι χαρούμενος με την καλή διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν και επιδεικνύουν όλες οι πλευρές έχοντας θέσει το σύνολο των δυνάμεών τους στην προσπάθεια για την επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι να αποκτήσει η Σπάρτη ένα νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, ικανό να στεγάσει τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής αλλά και αντάξιο της ιστορίας της”.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Αμαλία Ανδρουλιδάκη, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας Ευαγγελία Πάντου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Λακωνίας Παναγιώτης Παναγάκης, η προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της ΕΦΑΛΑΚ Μαρία Τσούλη, η προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Εργων της ΕΦΑΛΑΚ Κωνσταντίνα Ντουβή, ο εκπρόσωπος της αναδόχου σύμπραξης που εκπονεί τις μελέτες Σπύρος Μούντριχας με τους συνεργάτες του, η προϊσταμένη του τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Π.Ε. Λακωνίας Βασιλική Τζανετέα, καθώς και οι επιβλέποντες μηχανικοί της μελέτης Δημήτρης Χλωράκος και Αγγελος Κολιάκος.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top