Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην πρώην Σχολή Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα, μετακίνηση αυτό το τριήμερο των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην πρώην Σχολή Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα, μετακίνηση αυτό το τριήμερο των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του κτηρίου της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα, στην οποία θα φιλοξενηθούν πολλές από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας στο διάστημα που θα εξελίσσεται το ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων αναβάθμισης του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα -έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό 10.472.034 ευρώ.

Αυτό διαπίστωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος το πρωί σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, επισκέφθηκε τον πιο πάνω χώρο που ανακατασκευάστηκε πλήρως από την Περιφέρεια στο πλαίσιο έργου με προϋπολογισμό 311.500 ευρώ.

Οπως γνωστοποιήθηκε δε, μέσα στο τρέχον τριήμερο ξεκινά η μεταφορά από το διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών της, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας. Είναι η τρίτη κατά σειρά μετακίνηση υπηρεσιών της Π.Ε. από το διοικητήριο της οδού Ψαρών, μετά την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών και την ΔΑΟΚ Μεσσηνίας.

Ικανοποίηση εξέφρασε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας από την εικόνα που πλέον παρουσιάζει το ανακαινισμένο κτήριο της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα, “από ένα δημόσιο κτήριο που βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, έχει μετατραπεί σε έναν χώρο πλήρως λειτουργικό και ευπρεπή, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που θα διευκολύνουν την διαμονή και την εργασία των υπαλλήλων της Π.Ε. Μεσσηνίας για το διάστημα του περίπου ενάμιση χρόνου που εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν οι εργασίες ανακατασκευής και αναβάθμισης στο κτήριο του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας” σημείωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι για την προσωρινή μεταστέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας δεν θα υπάρξει δαπάνη για μισθώματα.

Οπως παρατήρησε ο Π. Νίκας, “ουσιαστικά η πίστωση για τα όποια ενοίκια θα έδινε η Περιφέρεια το πιο πάνω διάστημα, κατευθύνθηκε για τη συντήρηση ενός δημόσιου κτηρίου που παρέμενε αναξιοποίητο και ασυντήρητο”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top