Ολοκληρώθηκε στην Π.Ε. Αργολίδας το διήμερο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος

Ολοκληρώθηκε στην Π.Ε. Αργολίδας το διήμερο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος

Συνολικά 120 εξετάσεις διενεργήθηκαν στις περιοχές της Λύρκειας και του Αραχναίου, στην Π.Ε. Αργολίδας, στο πλαίσιο του διήμερου προληπτικού προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιατρικού Συλλόγου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος.

Οι εξετάσεις έγιναν σε συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και έγιναν με τη συμμετοχή των δερματολόγων, μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, Αλίκης Δαραβέλια, Γεωργίας Γαλάνη, των γενικών γιατρών των Περιφερειακών Ιατρείων Λυρκείας Χαράλαμπου Αποστολόπουλου και Αραχναίου Γιώργου Μπόμπου, της δερματολόγου στο Νοσοκομείο “Α. Συγγρός” Ανδριανής Τσιάκου, καθώς και του γενικού γιατρού Κώστας Κατσαρού, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου.

“Οι προληπτικές εξετάσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές, ενώ θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις και για άλλα νοσήματα που μπορούν με έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη να αντιμετωπιστούν επιτυχώς” ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας  Αγγελος Χρονάς που παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία εξέτασης των κατοίκων, τονίζοντας παράλληλα:

“Η περιφερειακή Αρχή, με πρωτεργάτη τον περιφερειάρχη μας Παναγιώτη Νίκα, δίνει μεγάλη σημασία στην διασφάλιση της υγείας των πολιτών, προσπαθώντας να υλοποιεί δράσεις για τους Πελοποννησίους, να στηρίζει τα νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές υγείας, αλλά και να υλοποιεί προγράμματα πρόληψης για διάφορες ασθένειες”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top