Ως τις 6 Ιουλίου η υποβολή προτάσεων ένταξης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης από μικρομεσαίες επιχειρήσεις γεωργικών προϊόντων

Μέχρι τη 1 το μεσημέρι, στις 6 του φετινού Ιουλίου παρατάθηκε, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής επενδυτικών προτάσεων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ένταξή τους στη Δράση 4.2.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Η εν λόγω δράση, για την οποία ο προϋπολογισμός της δημόσιας ενίσχυσης ανέρχεται σε 3.890.000 ευρώ -με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο- αφορά ειδικότερα επιχειρήσεις που ασχολούνται με την μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων.

Δυνητικά δικαιούχοι είναι οι πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις.

Γεωγραφική περιοχή εφαρμογής της δράσης είναι οι περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες είναι εκτός εφαρμογής του Μέτρου 19 (CLLD/LEADER) του ΠΑΑ 2014-2020.

Η αίτηση στήριξης αφορά σε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους επιλέξιμους κλάδους.

Κρέας – πουλερικά – κουνέλια. Γάλα. Αυγά. Σηροτροφία – μελισσοκομία – σαλιγκαροτροφία – διάφορα ζώα. Ζωοτροφές. Δημητριακά. Ελαιούχα Προϊόντα (εξαιρούνται οι ιδρύσεις ελαιοτριβείων). Οίνος. Οπωροκηπευτικά, ακρόδρυα, ξηροί καρποί. Ανθη (ενδεικτικά: τυποποίηση και εμπορία ανθέων). Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά. Σπόροι και Πολλαπλασιαστικό Υλικό. Ξύδι (ενδεικτικά: παραγωγή ξυδιού από οίνο, από φρούτα και άλλες γεωργικές πρώτες ύλες).

Τα όρια του αιτούμενου προϋπολογισμού των αιτήσεων στήριξης είναι από 100.000 έως 599.999,99 ευρώ και η ένταση της ενίσχυσης ανέρχεται στο 50% του αιτούμενου προϋπολογισμού.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στήριξης και φακέλων υποψηφιότητας (μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων – ΠΣΚΕ www.ependyseis.gr. )

Το εγχειρίδιο οδηγιών συμπλήρωσης της αίτησης στήριξης είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο www.ependyseis.gr, ενώ εξειδικευμένη πληροφόρηση παρέχεται από τους δικτυακούς τόπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου www.ppel.gov.gr και του ΠΑΑ www.agrotikianaptixi.gr.

 

Την αναλυτική προκήρυξη μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A6%CE%A9%CE%997%CE%9B1-%CE%A3%CE%A5%CE%9F?inline=true

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ _421_14_04_20

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top