Π. Νίκας: “Ανακατασκευή της Μονής Καλτεζών και του κάστρου της Καρύταινας στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου”

Η ανακατασκευή της ιστορικής μονής Καλτεζών καθώς και του κάστρου της Καρύταινας αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα Τρίτη στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με την αρχαιολόγο Ελένη Ψαθή, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν πιστώσεις για τα συγκεκριμένα έργα, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν γρήγορες διαδικασίες ώστε να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν συντομότερη έναρξή τους, ενώ για το θέμα αυτό θα υπάρξει και νέα συνάντηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

“Είναι τόποιο ιστορικά και εθνικά φορτισμένοι” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος τόσο στη Μονή Καλτεζών -στην οποία, στις 26 Μαΐου του 1821 συγκροτήθηκε η Πρώτη Πελοποννησιακή Γερουσία, ενώ τον Μάιο του 1819 είχε προηγηθεί η πρώτη συνέλευση των οπλαρχηγών με τους προεστούς που σκοπό είχε την έναρξη του Αγώνα-, όσο και στο συνδεδεμένο με την δράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κάστρο της Καρύταινας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top