Π. Νίκας: “Ανακατασκευή της Μονής Καλτεζών και του κάστρου της Καρύταινας στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου”

Η ανακατασκευή της ιστορικής μονής Καλτεζών καθώς και του κάστρου της Καρύταινας αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα Τρίτη στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με την αρχαιολόγο Ελένη Ψαθή, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν πιστώσεις για τα συγκεκριμένα έργα, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν γρήγορες διαδικασίες ώστε να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν συντομότερη έναρξή τους, ενώ για το θέμα αυτό θα υπάρξει και νέα συνάντηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

“Είναι τόποιο ιστορικά και εθνικά φορτισμένοι” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος τόσο στη Μονή Καλτεζών -στην οποία, στις 26 Μαΐου του 1821 συγκροτήθηκε η Πρώτη Πελοποννησιακή Γερουσία, ενώ τον Μάιο του 1819 είχε προηγηθεί η πρώτη συνέλευση των οπλαρχηγών με τους προεστούς που σκοπό είχε την έναρξη του Αγώνα-, όσο και στο συνδεδεμένο με την δράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κάστρο της Καρύταινας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top