Search
Close this search box.
toyristhmos 29082020 16

Π. Νίκας από τον Ισθμό: “Είμαστε υποχρεωμένοι να φθάσουμε την Πελοπόννησο εκεί που της αξίζει”

Χρόνος ανάγνωσης:

“Είμαστε υποχρεωμένοι, την επόμενη φορά που θα έρθουμε, να έχουμε κάνει ένα βήμα παραπάνω. Γιατί μόνο από το αποτέλεσμα μπορούμε να κριθούμε και όχι από τα λόγια και τις υποσχέσεις”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε παρέμβασή του με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα χθες, Παρασκευή 28 Αυγούστου, στον χώρο του ανανεωμένου Κέντρου Πληροφόρησης Τουριστών στον Ισθμό.

Θέμα της εκδήλωσης που έγινε παρουσία -μεταξύ άλλων- των υφυπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά και Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστου Δήμα, ήταν “Τα προβλήματα και οι προοπτικές του Τουρισμού την εποχή του κορονοϊού”.

Ως “συμβολική κίνηση επανεκκίνησης” για δράσεις και έργα που θα αποφέρουν ουσιαστική τόνωση στο τουριστικό προϊόν της περιοχής του Ισθμού, της Κορινθίας -αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικά- χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης τη συγκεκριμένη εκδήλωση, στην οποία ακούστηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από εκπροσώπους των Αρχών και των φορέων που έχουν σχέση με τον τουρισμό:

“Ο τόπος μας είναι ευλογημένος, αλλά πορευόμαστε πολύ πιο κάτω από τις δυνατότητές του. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι και να ανεβαίνουμε τα σκαλιά ένα -ένα για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χρέος μας είναι να ανεβάσουμε το όνομα Κόρινθος εκεί που του αξίζει και έχω την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε, με συνεργασία και σκληρή δουλειά. Η ελπίδα και η αισιοδοξία μου εκπηγάζει και από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της πανέμορφης και ιστορικής περιοχής, αλλά και στην ποιοτική πολιτική εκπροσώπησή της, από αξιόλογους ανθρώπους τους οποίους -με την ευκαιρία- τους ευχαριστώ για την παρουσία τους” παρατήρησε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας έκανε λόγο για τα βήματα που έχει κάνει μέχρι τώρα η περιφερειακή Αρχή στα ζητήματα του τουρισμού, αλλά και στην προσπάθειά της να διαφυλάξει το φυσικό περιβάλλον και να βελτιώσει τις υπόλοιπες υποδομές, προκειμένου οι επισκέπτες της Περιφέρειας να έχουν ασφαλείς μετακινήσεις, εύκολη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, αλλά και δυνατότητα παροχής βελτιωμένων υπηρεσιών υγείας.

“Ευρισκόμενος εδώ, δίπλα στην Διώρυγα -το δεύτερο σε επισκεψιμότητα σημείο της χώρας μας- αισθάνομαι την ψυχή του Τρικούπη” συνέχισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος ειδικά για την περιοχή του Ισθμού και την Κορινθία γενικότερα σημείωσε ότι ήδη προγραμματίζονται, σε συνεννόηση με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και σε συνεργασία με την ΑΕΔΙΚ “Διώρυγα”, εργασίες για την στερέωση των πρανών της, έργο περί τα 18.000.000 ευρώ.

Παράλληλα επανέλαβε την παρέμβαση στην παραλιακή ζώνη του Λουτρακίου, προϋπολογισμού περί τα 6 εκ. ευρώ, αλλά και το περιβαλλοντικό πάρκο που σχεδιάζεται στην περιοχή εκατέρωθεν της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.

“Είμαστε υποχρεωμένοι, την επόμενη φορά που θα έρθουμε, να έχουμε κάνει ένα βήμα παραπάνω. Γιατί μόνο από το αποτέλεσμα μπορούμε να κριθούμε και όχι από τα λόγια και τις υποσχέσεις” τόνισε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Την εκδήλωση, διοργανωτές της οποίας -με την ευκαιρία της έναρξης της μεταξύ τους συνεργασίας- ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, χαιρέτισαν, οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς και Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, οι βουλευτές Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη και Γιώργος Ψυχογιός, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, ο γενικός διευθυντής της ΑΕΔΙΚ “Διώρυγα” Γιώργος Ζουγλής, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστας Μαρινάκος, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ανέγνωσε ο ειδικός του σύμβουλος Χρήστος Πετρέας, υπεύθυνος για τον συντονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, εμπειρογνώμονας σύμβουλος και διδάσκων σε θέματα τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Χρ. Πετρέα, την αρμόδια για τον Τουρισμό αντιπεριφερειάρχη Αννα Καλογεροπούλου, τους προέδρους του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου Σπύρο Καραβούλη και της Ενωσης Ξενοδόχων Κορινθίας Σοφία Φιλιππίδου, καθώς και από τον Σωτήρη Παύλου, ιδιοκτήτη της εταιρείας Bungee Jumping που δραστηριοποιείται στον Ισθμό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Υποδομών Χάρης Βυτινιώτης και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, ο περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας Γιώργος Οικονόμου, ο πρόεδρος της “Πελοπόννησος” Α.Ε. Σωτήρης Μουρίκης, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης.

Μοιραστείτε
το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα

Scroll to Top