Π. Νίκας για μετανάστες: “Πρέπει να προσφέρουμε ανθρώπινες συνθήκες κι αυτό δεν θα επιτευχθεί με στρατόπεδα”

Για μία ακόμα φορά σήμερα, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι διαφωνεί απόλυτα με την λογική της χρήσης στρατοπέδων για την φιλοξενία μεταναστών:

“Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να ακολοθούμε τη λογική των στρατοπέδων, όπως λόγου χάριν του στρατοπέδου Κορίνθου. Ο χειμώνας έρχεται και μαζί του οι δύσκολες συνθήκες. Πρέπει εφόσον οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στην πατρίδα μας να προσφέρουμε ανθρώπινες συνθήκες. Κι αυτό δεν θα επιτευχθεί με στρατόπεδα αλλά με ενοικίαση σπιτιών, διαμερισμάτων.

Γι’ αυτό χαίρομαι για την προκήρυξη που έβγαλε η κυβέρνηση με την οποία αναζητούνται ξενοδοχεία σπίτια διαμερίσματα. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος μέχρι να τελειώσει η διαδικασία του ασύλου και να πάνε στο καλό, είτε στην Τουρκία είτε στις χώρες από τις οποίες προέρχονται” σημείωσε ειδικότερα ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερη κατάσταση, “μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για τη χώρα μας, υπάρχουν θέματα εθνικής ασφαλείας, μιλάμε για ένα εθνικό πρόβλημα για πόλεμο διαφορετικό απ οτι γνωρίζαμε. Τα νησιά μας έχουν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες -όχι πρόσφυγες- από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν κυρίως”.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top