Π. Νίκας για πυρηνελαιουργεία: “Απαιτείται αλλαγή του θεσμικού πλαισίου”

Πυρηνελαιουργεία

“Πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο ως προς τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Τρίπολη σήμερα Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου.

Ο περιφερειάρχης εξήγησε ότι σύμφωνα με όσα ισχύουν τώρα, με το θέμα αυτό “ασχολούνται τρεις Διευθύνσεις, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης -και βεβαίως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και βεβαιότατα και τα υπουργεία. Δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τέτοιο θεσμικό πλαίσιο” σημείωσε.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο -που συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα στην πρόσφατη συνεδρίασή του- δεν μπόρεσε να καταλήξει σε απόφαση:

“Κουβεντιάζαμε για 4 ώρες και παρά τη σύγκλιση απόψεων δεν φθάσαμε δυστυχώς σε κοινό τόπο. Ωστόσο, η άποψη της περιφερειακής αρχής είναι απολύτως συγκεκριμένη. Αν και είχαμε μόνο 50 ημέρες θητεία μόλις άρχισε η λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, έχουμε βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Θα εκδοθούν νέες ΑΕΠΟ (αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων), οι νέες άδειες λειτουργίας θα χορηγούνται με πολύ αυστηρούς όρους, ενώ ήδη διενεργούνται καθημερινοί έλεγχοι. Δηλώνω δε, ότι δεν θα διστάσουμε να μειώσουμε και τον ετήσιο χρόνο λειτουργίας και να ανακαλέσουμε και άδειες. Σας βεβαιώνω για αυτό” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top