Π. Νίκας για το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, “η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την διοργάνωση αυτού του παγκοσμίως γνωστού πολιτιστικού θεσμού”

Π. Νίκας για το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, “η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την διοργάνωση αυτού του παγκοσμίως γνωστού πολιτιστικού θεσμού”

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει με 80.000 ευρώ τον χρόνο στην διοργάνωση του παγκοσμίως γνωστού πολιτιστικού θεσμού, όπως καταγράφεται πλέον το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, έτσι ώστε οι δράσεις του να εξακτινώνονται και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου, στο υπουργείο Πολιτισμού, στην Αθήνα, κατά την οποία παρουσιάστηκε -από τον Δήμο Καλαμάτας και την “Φάρις- το πρόγραμμα του φετινού 28ου Φεστιβάλ”, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου.

Χαιρετίζοντας, ειδικότερα, ο περιφερειάρχης -παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, του αρμόδιου για θέματα σύγχρονου πολιτισμού υφυπουργό Νικόλα Γιατρομανωλάκη, του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του προέδρου της “Φάρις” Παντελή Δρούγα και της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Διεθνούς Φεστιβάλ Λίντας Καπετανέα- επισήμανε ότι με την ενίσχυση από την πλευρά της Περιφέρειας του σημαντικού αυτού θεσμού, προωθεί την εξακτίνωσή του σε όλη την Πελοπόννησο, αναφέροντας ότι στο πλαίσιο αυτό φέτος προγραμματίζονται παραστάσεις σε τρεις ακόμα πόλεις -εκτός από την Καλαμάτα- και συγκεκριμένα στην Τρίπολη στην πλατεία Αρεως, στο Ναύπλιο στην πλατεία Συντάγματος και στην Κόρινθο στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (“Φλοίσβος”).

Παράλληλα, ο Π. Νίκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον γεννήτορα -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Θάνο Μικρούτσικο, μιλώντας ακόμα για την συμβολή και του επίσης πρώην υπουργού Πολιτισμού Βαγγέλη Βενιζέλου, ενώ στάθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε στην Καλαμάτα για την δημιουργία του Μεγάρου Χορού -έργου που ολοκληρώθηκε επί δημαρχοντίας του Π. Νίκα, “ξεπερνώντας πολλά προβλήματα” όπως τόνισε ο περιφερειάρχης.

Τέλος, ο περιφερειάρχης -τονίζοντας ότι η Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό του Δήμου Καλαμάτας- έκανε λόγο και για την ανάγκη ορθολογικής λειτουργίας του Μεγάρου Χορού, σύμφωνα με την σχετική μελέτη που έχει συνταχθεί, “προκειμένου να αποτελέσει πολιτιστικό φάρο για ολόκληρη την Πελοπόννησο” όπως δήλωσε ο Π. Νίκας, παρατηρώντας ότι στο θέμα αυτό “τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει ο δήμος”.

Από την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι “το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι η κορυφαία και πιο σημαντική διοργάνωση χορού στη χώρα μας”, προσθέτοντας ότι “το υπουργείο στηρίζει το Φεστιβάλ με τριετή προγραμματική σύμβαση, την οποία έχουμε υπογράψει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με τον Δήμο Καλαμάτας, με συνολικό προϋπολογισμό 1,9 εκατ. ευρώ περίπου”.

Η υπουυργός, εξ άλλου, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκας “για την εξαιρετικά καλή συνεργασία” στα θέματα που άπτονται του πολιτισμού, εκφράζοντας ανάλογες ευχαριστίες επίσης, τόσο προς τον δήμαρχο Καλαμάτας, όσο και προς την καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Λίντα Καπετανέα.

Ο υφυπουργός Ν. Γιατρομανωλάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι είναι “ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος που το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει σταθεί και φέτος αρωγός του σπουδαίου αυτού εγχειρήματος, σημαντικού όχι μόνο για την πόλη της Καλαμάτας και τη χώρα μας, αλλά και για τη διεθνή κοινότητα του χορού”.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι αποτελεί επιλογή “η επένδυση στον πολιτισμό”, τονίζοντας ότι αποτελεί “μια επιλογή διαχρονική, μία επιλογή που έχει υπηρετηθεί με συνέπεια, μέσα από τις σπουδαίες καλλιτεχνικές σχολές της ‘Φάρις’, μέσα από τη στήριξη κάθε πολιτιστικής έκφρασης.

Τέλος, από την πλευρά της, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Λίντα Καπετανέα εξέφρασε ευχαριστίες, τόσο προς το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας και την διοίκηση της “Φάρις”.

 

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του 28ο Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του εν λόγω θεσμού https://kalamatadancefestival.gr/

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top