Π. Νίκας και Γ. Κασαπίδης: «Αδικίες και ανορθολογισμοί στο Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης»

Π. Νίκας και Γ. Κασαπίδης: «Αδικίες και ανορθολογισμοί στο Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης»

Παραλείψεις στον Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή διαπιστώνουν οι περιφερειάρχες Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης σε κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών Απόστολο Τζιτζικώστα –την οποία κοινοποιούν και στον συντονιστή του Σχεδίου Μετάβασης Λιγνιτικών Περιοχών Κωστή Μουσουρούλη.

Εξ αιτίας των παραλείψεων αυτών δε, «οδηγούμαστε σε μια άδικη κατανομή πόρων ανάμεσα στα Κράτη Μέλη που δεν δίνει χρηματοδοτική προτεραιότητα στις περιοχές εκείνες οι οποίες, βάσει αντικειμενικών στοιχείων, θα αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση και μάλιστα νωρίτερα από άλλες» επισημαίνουν χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, οι δύο περιφερειάρχες –μέλη της υπό τον Κ. Μουσουρούλη Συντονιστικής Επιτροπής για την κατάρτιση και υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ).

Στην ίδια επιστολή, οι Π. Νίκας και Γ. Κασαπίδης εισηγούνται συγκεκριμένες τροποποιήσεις στο εν λόγω Σχέδιο, «για τη διόρθωση των αδικιών και ανορθολογισμών που έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με την ίδια την έννοια της ‘Δίκαιης Μετάβασης’».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής των περιφερειαρχών Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας μπορείτε να δείτε εδώ:

Έγγραφο

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top