Π. Νίκας στα σωματεία της Μεγαλόπολης για το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ: “Θα παρέμβω στην κυβέρνηση, θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν”

Την αγωνιστικότητα που δείχνουν τα σωματεία της Μεγαλόπολης αντιδρώντας στο κλείσιμο των μονάδων του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ, εξήρε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση που είχε μαζί τους σήμερα Παρασκευή, αργά το μεσημέρι, στην Τρίπολη -παρουσία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζού και των αντιπεριφερειαρχών Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου και Περιβάλλοντος Ανδρέα Τσουκαλά.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι ως πρώτη επιδίωξη αυτού του αγώνα πρέπει τεθεί η επανέναρξη λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ, στη Μεγαλόπολη, που αδικαιολόγητα -όπως είπε- έκλεισαν, καθώς μπορούσε πολιτικά ο υπουργός, 10 με 15 ημέρες πριν την έκπτωση της άδειας, να συνεχίσει την λειτουργία τους. Οπως είναι γνωστό, η απότομη διακοπή της λειτουργία των πιο πάνω μονάδων προέκυψε λόγω της λήξης των περιβαλλοντικών αδειών τους.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και τα ζητήματα που προκύπτουν από το οριστικό κλείσιμο μεταξύ 2025 – 2028, όπως η ανεργία και η οικονομική οπισθοδρόμηση της Μεγαλόπολης

“Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν, παρεμβαίνοντας στην κυβέρνηση ώστε να καθησυχάσουμε όλους όσοι ανησυχούν για τη διακοπή λειτουργίας, η οποία μπορεί να εκληφθεί ως προοίμιο του οριστικού κλεισίματος κι ενώ έχουμε ακόμα 7 – 8 χρόνια μπροστά μας”.

Ο περιφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι η Περιφέρεια θα συνεργαστεί με τα σωματεία και τους φορείς της Μεγαλόπολης προκειμένου να υπάρξει μια ανταπόδοση για το κλείσιμο των μονάδων:

“Να γίνουν έργα, υποδομές, να υπάρξουν δραστηριότητες που θα τα σχεδιάσουμε μαζί. Κι αυτό είναι ένα στοίχημα για όλους μας να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, καθώς υπάρχουν τα χρήματα για τέτοια έργα, είτε από το πρόγραμμα ΤΑΠ ΤοΚ (Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινωνιών), είτε από το λιγνιτόσημο, είτε από τα προγράμματα επενδύσεων”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας εξέφρασε ωστόσο και την ανησυχία του, καθώς -όπως σημείωσε- το Περιφερειακό Συμβούλιο μόνο να γνωμοδοτήσει μπορεί, ωστόσο ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα “δεν θα πω ποτέ ψέματα, ούτε θα παραπλανήσω” τόσο τους εργαζόμενους στο Λιγνιτικό Κέντρο, όσο και τους φορείς της Μεγαλόπολης.

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top