Π. Νίκας στα θυρανοίξια του ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Απιδέα, “εξαιρετική συνεργασία με το υπουργείο και την υπουργό Πολιτισμού”

Δεκάδες βυζαντινά μνημεία ανασυγκροτούνται σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με πιστώσεις από το ΠΕΠ Πελοποννήσου και την Περιφέρεια, σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας χθες Κυριακή 13 Αυγούστου, μετά την τελετή των θυρανοιξίων του ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Απιδέα του Δήμου Ευρώτα, στη Λακωνία.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε και την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει και προσωπικά με την υπουργό Λίνα Μενδώνη -η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση-, την οποία ευχαρίστησε για την εθνική της, όπως σημείωσε, προσφορά.

Σημειώνεται ότι εν λόγω ναός χρονολογείται από το 10ο αιώνα και είναι κηρυγμένος ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου αποκατάστασής του -το οποίο υλοποιήθηκε από την ΕΦΑ Λακωνίας και τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού- ήταν 1.035.400 ευρώ, πίστωση που διατέθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top