Π. Νίκας στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αργους – Μυκηνών, “ανάγκη και υποχρέωση η συμπόρευση του Αργους και του Ναυπλίου”

Π. Νίκας στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αργους – Μυκηνών, “ανάγκη και υποχρέωση η συμπόρευση του Αργους και του Ναυπλίου”

Την ανάγκη και την υποχρέωση συμπόρευσης του Αργους και του Ναυπλίου επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, μετά την τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου δημάρχου Αργους – Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζου και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, στο Αργος, στην αίθουσα εκδηλώσεων “Μέγας Αλέξανδρος”.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι προκειμένου να παραχθεί ουσιαστικό έργο είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των πτερύγων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

“Είμαστε περαστικοί από τις θέσεις εξουσίας, αυτό που έχει σημασία είναι ο τόπος και βεβαίως οι θεσμοί, που πρέπει οι αιρετοί -οι πολιτικοί γενικότερα- να σέβονται και να υπηρετούν χωρίς ιδιοτέλειες” υπογράμμισε ο Π. Νίκας. Τόνισε δε, ότι θα πρέπει να υπάρξει “η απόλυτη συνεργασία μεταξύ του Αργους και του Ναυπλίου, προσπάθησα προσωπικά στην διάρκεια της θητείας μου για μια τέτοια συνεργασία. Το Αργος και το Ναύπλιο λειτουργούν αλληλοσυμπληρωματικά” δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας στάθηκε στις δυσκολίες που κρύβει η θέση του δημάρχου, τόσο σε επίπεδο θεσμικό και αρμοδιοτήτων, όσο και στο επίπεδο διαχείρισης των ελάχιστων, όπως τόνισε, πόρων που η κεντρική εξουσία διαθέτει για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος γενικότερα, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την Περιφέρεια έγινε ό,τι ήταν δυνατόν να γίνει από πλευράς έργων, αναφερόμενος -μεταξύ άλλων, στην επίλυση του προβλήματος με τα σκουπίδια, στο ήδη υλοποιούμενο οδικό έργο για την ασφαλή σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7, στην πυροπροστασία του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, αλλά και στα διάφορα έργα προστασίας των μνημείων.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του νέου δημάρχου και την εξαιρετική συνεργασία που είχε στην διάρκεια των τελευταίων 4 χρόνων με τον Γ. Μαλτέζο, αρχικά ως αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, αλλά και στη συνέχεια όταν ο περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας -και πλέον δήμαρχος Αρφους – Μυκηνών- εξελέγη πρόεδρος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ τον παρότρυνε να μην υποκύψει για κανέναν λόγο σε ενδεχόμενες πιέσεις.

Στην ορκωμοσία, την οποία τέλεσε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, Περιβάλλοντος Τάσος Γανώσης και Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Οργάνωσης, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι δήμαρχοι Ναυπλίου Δημήτρης Ορφανός, Επιδαύρου Τάσος Χρόνης και Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, εκπρόσωποι φορέων και πολύς κόσμος.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top