Π. Νίκας στο ΚΕΠΕΠΨΥ Αρκαδίας, “αντιμετώπιση των κάθε είδους εξαρτήσεων μέσα από την ένταξη σε κοινωνικά σχήματα αλληλεγγύης”

Π. Νίκας στο ΚΕΠΕΠΨΥ Αρκαδίας, “αντιμετώπιση των κάθε είδους εξαρτήσεων μέσα από την ένταξη σε κοινωνικά σχήματα αλληλεγγύης”

“Είμαστε πολλοί μαζί, αλλά πολλοί από εμάς τελικά πορευόμαστε στην ζωή μόνοι. Αυτή η μοναξιά είναι η κύρια αιτία της εξάρτησης” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στον σύντομο χαιρετισμό του, προχθές Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕΠΕΠΨΥ) της Π.Ε. Αρκαδίας.

Μιλώντας στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο “Μεγάλο Καφενείο” της Τρίπολης, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές μορφές εξάρτησης, όπως το διαδίκτυο και ηλεκτρονικές συσκευές, στις οποίες έχει οδηγήσει η αστικοποίηση της ζωής και η μοναξιά που αυτή συνεπάγεται, για να τονίσει, ότι “αν και μοιάζει διέξοδος η καταφυγή σε αυτούς τους τρόπους, στην ουσία αποτελεί αδιέξοδο” επισημαίνοντας ότι η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων έρχεται “μέσα από τη σωστή καθοδήγηση της νεολαίας, την ένταξη σε κοινωνικά σχήματα αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας”.

Παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Γιώργος Παπαηλιού, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Γεωργία Καρούντζου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Καρούντζου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Δ.Σ του ΚΕΠΕΠΨΥ Αρκαδίας Δημήτρης Βόσνος κ.α.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top