Πάντα αρωγός η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Σύγχρονη Νεμεάδα

Πάντα αρωγός η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Σύγχρονη Νεμεάδα

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι πάντα αρωγός στην Σύγχρονη Νεμεάδα, η οποία αναδεικνύει το πολιτιστικό απόθεμα τόσο της περιοχής όσο και της Πελοποννήσου”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό της κατά την -παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη- τελετή έναρξης της 7ης Σύγχρονης Νεμεάδας την Παρασκευή 24 Ιουνίου, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, η οποία παρέστη στην εκδήλωση, όπως και οι αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, όπως και ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου.

Η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην σημαντική προσφορά -τόσο στην ανάδειξη του χώρου της Αρχαίας Νεμέας, όσο και στην αναβίωση των Νέμεων Αγώνων- του αρχαιολόγου και φιλέλληνα Στέφανου Μίλερ ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2021. Παράλληλα, χαιρέτισε τις προσπάθειες αναβίωσης των Νέμεων Αγώνων, από το Σύλλογο για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων και τον Δήμο Νεμέας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έλαβαν χώρα το στεφάνωμα της Νεμέας από την Εκεχειρία, τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας του Σήματος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας και η αφή της φλόγας στον βωμό του Νεμείου Διός.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top