“Πάντα θα αποζητώ τον κοινό τόπο και τη συνεργασία” δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Συνέντευξη Περιφεριάρχη Πελοποννήσου

“Στο τέλος του μήνα όλα θα έχουν πάρει την πορεία τους. Οι έλεγχοι τελείωσαν και εντός των ημερών θα παραδοθούν στην κυβέρνηση και στη συνέχεια και στους επικεφαλής των παρατάξεων. Ο σκοπός και ο στόχος είναι να γίνουμε καλύτεροι, να εντοπιστούν τα προβλήματα, τι πήγε στραβά για να το διορθώσουμε”.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, εξέφρασε την λύπη του για την εικόνα που -όπως είπε- παρουσιάζουν κάποιες φορές οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ξεκαθαρίζοντας ότι η περιφερειακή αρχή επιδιώκει τη συνεργασία:

“ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ”

“Ειλικρινά λυπάμαι για την εικόνα που κάποιες φορές παρουσιάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά η περιφερειακή αρχή δεν είναι καθόλου υπεύθυνη για αυτή την εικόνα. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να μιλώ ελάχιστα. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τη γκρίνια, την επιθετικότητα, την ακραία συμπεριφορά.

Γνωρίζουμε ότι στο παιχνίδι των εκλογών κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει και έχουμε μάθει να σεβόμαστε τη βούληση του λαού. Φοβάμαι ότι κάποιοι δεν το έχουν αποδεχτεί και αυτό αποτελεί τη βασική αιτία των συγκρούσεων.

Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε συγκρατημένοι, αξιοπρεπείς, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους και ο κόσμος ας μας κρίνει.

Εγώ πάντα θα αποζητώ τον κοινό τόπο. Ξέρουμε ότι με την απλή αναλογική είναι δύσκολο να υπάρξει κυβερνησιμότητα, αλλά θα προσπαθήσω -σε αυτό το πλαίσιο- να συνεργάζομαι και να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω, να υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον”.

“ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”

Δεχόμενος ο περιφερειάρχης ερώτηση σχετικά με πεπραγμένα της απελθούσας περιφερειακής αρχής, σημείωσε:

“Εμείς κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε στο μέλλον. Αν δεν ανταποκριθούμε σε όσα υποσχεθήκαμε, ας το κρίνει ο κόσμος. Αν δεν ανταποκριθούμε να μην μας ψηφίσιει, δεν θα πρέπει να μας ψηφίσει.

Δεν θα μπούμε σαμάρι στο λαό, ούτε την παρουσία μας θέλουμε να την κάνουμε αιώνια. Τα αξιώματα τα δίνει ο λαός, έρχονται και παρέρχονται.

Ας μιλήσουμε για το μέλον, αυτό προσπαθώ να κάνω και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Δυστυχώς, κάποιοι θεώρησαν ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι περιουσία τους, κτήμα τους και πρέπει να διαιωνίζεται εδώ η παρουσία τους. Ο λαός αποφάσισε διαφορετικά, ας το δεχθούμε όλοι” κατέληξε ο Π. Νίκας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top