Παραδόθηκε το έργο πρόσβασης στη μονή Παναγίας του Χελμού, στις Γαϊτσές

Ολοκληρώθηκε-και παραδόθηκε χθες Δευτέρα 22 Αυγούστου, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα- το έργο διευκόλυνσης της πρόσβασης στην ιστορική μονή της Παναγίας του Χελμού, ανάμεσα σε Γαϊτσές και Τσέρια, στην δυτική Μάνη, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου από κωδικό που αφορά προσβάσεις σε ιστορικά μνημεία.

Η προσέγγιση οχημάτων στον πιο πάνω ιστορικό χώρο -σημαντική παράμετρος και για την προστασία του μνημείου αυτού του 16ου αιώνα- αποτελούσε χρόνιο αίτημα, ενώ η δυνατότητα υλοποίησης του έργου δόθηκε μετά και από την συναίνεση ιδιοκτητών αναφορικά με την διαπλάτυνση και τσιμεντόστρωση της δουλείας διόδου προς την εν λόγω μονή, στην πυρόπληκτη περιοχή του όρους Χελμός.

Το πιο πάνω έργο παραδόθηκε από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα χθες Δευτέρα 22 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου κατά την οποία πανηγυρίζει η μονή -που ανακατασκευάστηκε από την ΕΦΑ Μεσσηνίας.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top