Παρεμβάσεις δρομολογούνται σε δύο ιστορικά βυζαντινά μνημεία της Μεσσηνίας, προετοιμάζονται συμβάσεις μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπουργείου Πολιτισμού

Ξεκίνησε η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το υπουργείο Πολιτισμού για πάνω στη μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης της ιστορικής μονής της Δήμιοβας, στις παρυφές της Καλαμάτας.

Οπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Δευτέρα 8 Μαΐου, σύντομα αναμένεται να υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του υπουργείου Πολιτισμού και της Μητρόπολης Μεσσηνίας για το προϋπολογισμού 1,2 εκ ευρώ έργο, το οποίο θα εκτελεστεί με εργολαβία.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας δέχθηκε σήμερα στα γραφεία της έδρας, στην Τρίπολη, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Μεταμόρφωσης, ο οποίος του παρέδωσε την μελέτη που εκπονήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για την διαμόρφωση του προαυλίου χώρου του βυζαντινού ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο πιο πάνω χωριό της Πυλίας, γνωστό και ως Σκάρμιγκα.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι σύντομα θα ακολουθήσει η υπογραφή της σχετικής ππρογραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το υπουργείο Πολιτισμού.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top