Παρεμβάσεις για τους ρομά στο πλαίσιο των προγραμμάτων και δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα του ΕΣΠΑ 2021 – 2027

Παρεμβάσεις για τους ρομά στο πλαίσιο των προγραμμάτων και δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα του ΕΣΠΑ 2021 – 2027

“Παρεμβάσεις για την στήριξη των ρομά μπορούν να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων και δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα του ΕΣΠΑ 2021 – 2027”.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον χαιρετισμό του, το βράδυ χθες Κυριακή 23 Απριλίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Εντερλέζι, -την αφιερωμένη στον Αγιο Γεώργιο γιορτή των Ρομά, που διοργανώθηκε φέτος στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, το τριήμερο 21 με 23 του μήνα, αναβιώνοντας έθιμα και παραδόσεις των Ρομά που ζουν στα Βαλκάνια.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι στην επιτροπή παρακολούθησης θα συμμετέχει εκπρόσωπος των ρομά και συγκεκριμένα ο Βασίλης Πάντζιος πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά “Ελλάν Πασσέ”.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια συνδράμει ουσιαστικά τους ρομά ως προς την επίλυση ζητημάτων κοινωνικού χαρακτήρα, ενώ δήλωσε ότι θα υπάρξει εκ μέρους της στήριξη και στην μεγάλη εκδήλωση που προγραμματίζεται από τους ρομά το ερχόμενο καλοκαίρι, για να καταλήξει προτρέποντας “να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, γιατί η μοίρα σας θα αλλάξει μέσα από την εκπαίδευση”.

Ας σημειωθεί ότι το φετινό φεστιβάλ Εντερλέζι -στο πλαίσιο του Romano Festival Messinias- τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης και της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά “Ελλάν Πασσέ”, ενώ διοργανωτές ήταν ο Σύλλογος “Διεθνής Ανοιξη των Ρομά Πελοποννήσου” και η ΜΚΟ “Πολιτεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top