Παρουσιάστηκε στη Μεγαλόπολη η μελέτη σκοπιμότητας για την ίδρυση του Μεσογειακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου

Παρουσιάστηκε στη Μεγαλόπολη η μελέτη σκοπιμότητας για την ίδρυση του Μεσογειακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου

Η μελέτη σκοπιμότητας για την ίδρυση στη Μεγαλόπολη του Μεσογειακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου παρουσιάστηκε το πρωί χθες Τρίτη 13 Ιουνίου, σε εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης.

Η εν λόγω μελέτη αποτελεί υποχρέωση που ανατέθηκε στην ΔΕΘ – HELEXPO A.E. από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του μνημονίου κατανόησης και στρατηγικής συνεργασίας που έχουν υπογράψει η Συντονιστική Επιτροπή του ΣΔΑΜ (Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης) και η ΔΕΘ – HELEXPO A.E.

Η τελευταία, ανέθεσε στον ανάδοχο του σχετικού δημόσιου διαγωνισμού την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του φετινού χρόνου.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην χθεσινή εκδήλωση εκπροσώπησαν οι αντιπεριφερειάρχες Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος και Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων αναπτυξιακών νόμων Στάθης Αναστασόπουλος.

Η δημιουργία στη Μεγαλόπολη του εν λόγω Κέντρου εντάσσεται στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, με τη συγκεκριμένη υποδομή -λόγω της κεντροβαρικότητας της αρκαδικής πόλης- να καλύπτει τη νότια Ελλάδα, καθώς μπορεί να γίνει αντένα της ΔΕΘ, τόσο στον τομέα της επιχειρηματικότητας, όσο και σε αυτόν του πολιτισμού, φιλοξενώντας εμπορικές εκθέσεις, συνέδρια και διοργανώσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top