Περιφερειάρχης

Νίκας Παναγιώτης του Ευαγγέλου

Ο Παναγιώτης Ε. Νίκας γεννήθηκε στο Κέντρο Αβίας της Μάνης το 1950. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και στη Νομική Σχολή (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εργάσθηκε ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης για πολλά χρόνια στην Καλαμάτα, στην οποία είναι δημότης και διαμένει από το 1978.

Εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας, τρεις φορές με το ψηφοδέλτιο του πρώτου αιρετού Νομάρχη αειμνήστου Παναγιώτη Φωτέα καθώς και του μετέπειτα Νομάρχη Δημήτρη Δράκου.
Για δώδεκα χρόνια διετέλεσε στέλεχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας και συγκεκριμένα για επτά χρόνια Αναπληρωτής του Νομάρχη και Πρόεδρος των Νομαρχιακών Επιτροπών Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Υποδομών και για πέντε χρόνια Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας.

Διετέλεσε Δήμαρχος της Καλαμάτας για τρεις συνεχείς θητείες (2007-2019).
Μετά τη δημιουργία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, εξελέγη πρώτος Πρόεδρός της (2011 -2014).

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εξελέγη Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του την 1η Σεπτεμβρίου του 2019, ενώ από το Φεβρουάριο του 2020 είναι Επικεφαλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Είναι έγγαμος με την Αναστασία Μηλίτση, Διδάκτορα Φιλόλογο, Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Μεσσηνίας και έχει τρία παιδιά, τον Βαγγέλη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών PHD του ΕΜΠ, τον Ηλία, Ιατρό του ΑΠΘ, επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου και τον Νικόλα, Πολιτικό Μηχανικό του ΑΠΘ, MSc στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά της ΑΣΟΕΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top