Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας ώστε ο ΟΗΕ να γίνει πιο αποτελεσματικός”

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, “πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας ώστε ο ΟΗΕ να γίνει πιο αποτελεσματικός”

“Στόχος όλων μας πρέπει να είναι να γίνει πιο αποτελεσματικός και πιο δυνατός ο ΟΗΕ και να διαφεντεύει τα θέματα με τρόπο δίκαιο, σύμφωνα με το καταστατικό του, που είναι ένα καταστατικό οραματικό, για έναν καλύτερο κόσμο, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να συνεννοούνται και θα υπάρχει ειρήνη”.

Αυτό επεσήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις μετά την κατάθεση εκ μέρους του στεφανιού στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, στην πλατεία Αρεως, στην Τρίπολη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια για να τιμηθεί η 24η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ηνωμένων Εθνών, στην οποία παρέστη και ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Συνεχίζοντας, ο Π. Νίκας ανέφερε πως ο ΟΗΕ συγκροτήθηκε το 1945, αρχικά από 51 μέλη -στη συνέχεια προστέθηκαν όλα τα κράτη-, “με σκοπό την διαφύλαξη της ειρήνης μετά τη μεγάλη ανθρωποφαγή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου”, για τονίσει στη συνέχεια:

“Με τα χρόνια, ο Οργανισμός εξελίχθηκε και ασχολείται και με θέματα περιβάλλοντος, προστασίας των παιδιών, αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, ελέγχου της πυρηνικής ενέργειας και των πυρηνικών όπλων. Είναι ένας Οργανισμός για την αποτελεσματικότητα του οποίου πολλές φορές εκφράζονται παράπονα και ιδίως εμείς οι Ελληνες έχουμε απόλυτο δίκιο, γιατί το θέμα του Κυπριακού, ένα θέμα εισβολής και βαρβαρότητας, παραμένει άλυτο”.

Οπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, “δεν υπάρχει κάποιος άλλος Οργανισμός για να μπορέσει να αντιπαλέψει καταστάσεις, οι οποίες εμφορούνται από αδικία, απανθρωπιά, επιθετικότητα, τρομοκρατία και γι’ αυτό θα πρέπει να στηρίζουμε τον ΟΗΕ, να μην γίνει όπως η Κοινωνία των Εθνών, που δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και να είναι ένας Οργανισμός που οι ενέργειές του θα είναι πάντοτε προς την κατεύθυνση του δικαίου”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top